Wanneer je niet tevreden bent over de kinderopvangorganisatie of gastouder waarbij je je kind hebt ondergebracht, dan kun je een klacht indienen. Maak dit allereerst bij de betreffende kinderopvangorganisatie of gastouder zelf bekend door de klacht daar schriftelijk in te dienen. Ontstaat er na het indienen van deze schriftelijke klacht geen verbetering in de situatie of krijg je geen respons? Meld je klacht dan bij de klachtencommissie of Geschillencommissie Kinderopvang waarbij de betreffende instelling voor kinderopvang of gastouder is aangesloten.
Op de kinderopvang is ook de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector van toepassing. Hierin is vastgelegd dat iedere kinderopvangorganisatie (BSO, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouderbureau) verplicht is om aangesloten te zijn bij een regionale/landelijke klachtencommissie óf een eigen onafhankelijke klachtencommissie te hebben. Tevens is de kinderopvangorganisatie verplicht om ouders door middel van een klachtenregelement te informeren over de procedure voor het indienen van een klacht.
Wanneer jouw kinderopvangorganisatie is aangesloten bij de Brancheorganisatie Kinderopvang dan kun je bij de Geschillencommissie je klacht indienen nadat je de interne klachtenprocedure hebt doorlopen. Aan het indienen van een klacht bij de Geschillencommissie zijn wel kosten (klachtengeld) verbonden.
Het inhuren van een nanny is een belangrijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Er…
Een nanny in de buurt kan een geweldige oplossing zijn voor drukke gezinnen die op…
Het vinden van een betrouwbare oppas in de buurt kan soms lastig zijn, vooral als…
Het vinden van de juiste nanny voor jouw kind kan een uitdaging zijn, vooral als…
Het bezoeken van een kinderopvang is een belangrijke stap in het selectieproces. Het stelt je…
Als het gaat om de zorg voor jouw kind, zijn er verschillende opties om te…