De banen in deze branche liggen niet voor het oprapen. De kinderopvang heeft de grootste werkgelegenheidskrimp gehad van alle branches. Maar er zijn natuurlijk wel banen en die vacatures staan verspreid op veel websites. Daarom hier een aantal tips voor het zoeken naar werk in de kinderopvang.
Online zijn er allerlei sites waar je vacatures kunt vinden. Als je specifiek zoekt naar werk bij een crèche of kinderdagverblijf hebben wij nog een paar tips voor je:
Je bent niet de enige, die zoekt naar werk in de kinderopvang. Dus je moet zorgen dat jouw sollicitatie er met kop en schouders boven uit steekt. We hebben verschillende kinderdagverblijven gevraagd waar ze op letten als ze sollicitatiebrieven lezen. Dit zijn dus tips door degenen, die de vacatures maken.
Heb je ervaring met het werken bij een organisatie? Zoek de kinderopvang dan op op kinderopvang.org en schrijf een beoordeling. Vermeld er even bij dat je er gewerkt hebt.
Veel werkzoekenden hebben een romantisch beeld van het werk in de kinderopvang. Lekker spelen met de kinderen, een dankbare afsluiting aan het einde van de dag en niet de hele dag achter de computer zitten zoals bij veel andere functies wel het geval is. Wie denkt dat werken in de kinderopvang een ontspannen baan is, zit er flink naast. De administratie moet gedaan worden, schoonmaken hoort er ook bij, kinderen zijn niet altijd vrolijk en je maakt soms best lange dagen. Veel leidsters geven aan dat het werk wel voldoening geeft, maar dat het ook zeker hard werken is.
Om bij een kinderopvangorganisatie te kunnen werken moet je in het bezit zijn van de juiste diploma’s. Er zijn verschillende opleidingen waarbij de meeste opleidingen een combinatie zijn van werken en leren. Als je twijfelt of het werken op een kinderdagverblijf iets voor jou is kun je het beste een kinderdagverblijf in de buurt opbellen en vragen of je een dagje mee kunt lopen. Zo krijg je een realistisch beeld van het werk.
De kinderopvang heeft een eigen CAO kinderopvang (link is een .pdf document). In deze CAO staan de arbeidsvoorwaarden vermeld. De CAO kinderopvang geldt ook voor gastouderbureaus. Als je instroomt in de kinderopvang heb je in elk geval recht op het Wettelijk Minimum Loon (WML), deze wordt elk half jaar aangepast. Een volledige werkweek omvat doorgaans 36 uur.
In een vacature wordt verwezen naar een salarisschaal. Deze salarisschaal geeft aan hoeveel je verdient bij een 36-urige werkweek. De salarisschalen zijn onderdeel van de CAO kinderopvang.
Gastouders hebben het net zo druk als kinderdagverblijven. Maar gastouder zijn is een heel andere manier van werken. In het artikel Gastouder zijn: even lekker oppassen of hard werken? lees je meer over de ervaringen van gastouders.
Het inhuren van een nanny is een belangrijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Er…
Een nanny in de buurt kan een geweldige oplossing zijn voor drukke gezinnen die op…
Het vinden van een betrouwbare oppas in de buurt kan soms lastig zijn, vooral als…
Het vinden van de juiste nanny voor jouw kind kan een uitdaging zijn, vooral als…
Het bezoeken van een kinderopvang is een belangrijke stap in het selectieproces. Het stelt je…
Als het gaat om de zorg voor jouw kind, zijn er verschillende opties om te…
View Comments
Wij hebben een vacature beschikbaar voor werk als pedagogische medewerker
http://kinderopvangdepetteflet.weebly.com/werken-bij.html